zondag 15 mei 2011

Een bewogen week - het vervolg

Nadat de laatste echo zo goed bleek te zijn, werd ik naar huis gestuurd met de boodschap zo snel mogelijk een afspraak te maken bij een gewone gynae voor de opvolging van de rest van mijn zwangerschap. Het leek er plots niet meer toe te doen dat het een tweelingzwangerschap is. 'Alle gynaecologen hier zijn goed, hoor'. Dat wil ik nog wel even aanzien, maar goed, ik ben dan maar langs de afsprakenbalie van de gewone gynaecologie-afdeling gewandeld en een afspraak gemaakt met de eerste de beste gynae (ik ken er toch geen een van dus nee, ik had geen voorkeur. Toen ik zei dat het een tweeling is, viel er maar één gynae weg uit de keuzelijst die me werd voorgeschoteld.) Als die madam waar ik een afspraak bij heb, geen ervaring blijkt te hebben, dan maak ik de keer daarop wel een afspraak bij de prof.

En later kreeg ik ook een telefoontje van de Monitoring. Dat ik een symbolische champagnefles mocht knallen want ik mocht ein-de-lijk stoppen met de Utrogestan. En dat ze me niet meer wouden terugzien (ze formuleerden het een pak vriendelijker uiteraard).

Euh? Maar zeg, mijn eerste afspraak bij mijn gewone gynae is pas over 4 weken, als ik bijna 13 weken ben. Is dat niet te laat? Moet ik tussendoor niet nog eens op controle ergens? De man aan de telefoon luisterde amper en wimpelde het helemaal weg. Niet nodig. Alles was prima in orde.

Kan iemand me uitleggen hoe het komt dat ik op twee dagen tijd van allerlei miskraamwaarschuwingen en het vooruitzicht op wekelijkse controles naar het compleet tegenovergestelde kan gaan? Sorry als mijn vertrouwen hier nog even achterop hinkt, he.

Maar niks aan te doen voorlopig. Er zit precies niks anders op dan deze nieuwe en extra lange wachtweken te ondergaan. Maar echt, bij het eerstvolgende buikpijntje, laat ik ze niet meer los voor ik een nieuwe echo heb gehad.

2 opmerkingen:

 1. Tja, ze zullen aanvankelijk wat schrik gehad hebben, maar 't zal er ondertussen prima uit zien zeker?
  Da's waarschijnlijk wat het 'probleem' dat je nog geen vast gyn had (of heb ik dat verkeerd begrepen?)

  Mijn vaste gyn kent de ellende die ik meegemaakt heb. Als ik 'm bel dan schuift ie me er direct tussen.
  Als je er nu écht niet gerust in bent, bel dan maar naar je gyn en EIS een vroegere afspraak.
  Leg uit dat ze je in Jette een beetje bang gemaakt hebben en dat je geruster zou zijn als je wat meer opvolging krijgt.
  Een beetje mens zou dat toch moeten begrijpen??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het niet weten wat dat is met die wachttijden enzo. Maar ik ben wel blij voor jullie dat de tweede echo zo goed was. En ik denk dat het normaal is dat je tijdens een zwangerschap van echo tot echo leeft. En dan nog... Ik heb 'n hoogzwangere vriendin (via IVF) waarvan er tijdens haar hele zwangerschap tot nu toe nog maar twee echo's werden gemaakt. Voor de rest voelt de dokter eens en dat is alles. Maar allez, ik duim verder op 'n goed verloop van deze dubbele zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen