zaterdag 21 mei 2011

Kafka's little helpers

Het bleef me dwarszitten dat de afspraak voor de volgende echo, mijn eerste echo bij een 'gewone' gynae, pas over zoveel tijd is dus dacht ik: tijd voor die les assertiviteit eindelijk eens in realiteit om te zetten. Ik belde naar 't ziekenhuis.

En dan, op het moment dat ik dat papiertje neem met mijn afspraken voor me op uitgeprint (en het telefoonnummer), valt mijn oog op de afspraak bij de gynae. Daar staat niet dezelfde datum bij van de echo. Daar staat de datum bij van maandag! Shit! Wat is dit??

Dus meteen als ik iemand aan de lijn krijg, vraag ik verduidelijking, zeg eerlijk dat ik zonet zie op mijn papiertje dat de beide afspraken op een andere dag zijn.
'Kan u mij uitleggen waarom ik niet op dezelfde dag naar de echo en de gynae moet? (geen echt antwoord) Doet de gynae zelf ook een echo indien nodig? (nee) Kan de afspraak voor de echo vervroegd worden? (nee) Kan de afspraak bij de gynae op een latere dag (zodat ik iets kan regelen op het werk? (nee)

Ik vraag me verdorie af wat ik maandag bij de gynaecoloog ga doen als die niet eens van plan is om eens te kijken of de beide hartjes nog wel kloppen!? Da's net alsof ik naar de tandarts zou gaan en die zou niet eens effe in mijn mond kijken: 'geen pijn? Ach, dan heeft u waarschijnlijk geen gaatjes. Prettige dag nog!' Dit is belachelijk!

Ik moet een andere gynaecoloog vinden, en liefst één los van het ziekenhuis, die een eigen kabinet heeft en waar ik 's avonds naartoe kan en die wél echo's doet!

Bon, er zat niks anders op dan naar de baas te stappen en te melden dat ik zopas had ontdekt maandag een doktersafspraak te hebben (sorry, misverstand, dacht dat het veel later was in de maand), en nu ik toch voor maandag verlof kwam vragen: doe er die drie dagen ook maar bij: een afspraak bij mijn gynae van 't Centrum voor een afrondingsgesprek (dat gesprek dat ik gepland had tijdens de wachtweken en waar ik toen twee maanden op moest wachten. Ik had gevraagd of dat gesprek nog wel zin had. Ja hoor, ik moest zeker gaan), een afspraak voor een belachelijk late echo en een afspraak bij een specialist die mijn spatader (jep, daar ben ik ook gezegend mee) gaat opvolgen. Die had me verplicht om de dag dat ik zwanger ben, hem te bellen voor een afspraak voor ik drie maanden ver ben. 'En als die van 't onthaal moeilijk doen, zeg je maar dat het moest van mij'. Dat hielp inderdaad om verrassend snel een afspraak te krijgen.

Dus nu is het plan: maandag die gynae haar vet geven over wat een belachelijke toestanden ze de mensen in plaatsen (twee keer verlof moeten regelen voor een echo en een gesprek terwijl ik gvd naar een gynae stap voor een echo) en haar ofwel ervan overtuigen sneller een echo te doen, ofwel namen van gynaecologen met privékabinetten in de buurt vragen.

Het was gvd gemakkelijker een crèche voor twee te vinden, op wandelafstand in onze kinderrijke wijk, dan een deftige gynae voor de opvolging van mijn zwangerschap! Nu snap ik waarom die vroedvrouwen hier zoveel succes hebben. Die zijn tenminste duidelijk over hun non-echo-beleid!

2 opmerkingen:

  1. Tjongejonge zeg, wat een gedoe! Is nog erger dan mijn 3 ziekenhuizen beleid voor 1 behandeling/aandoening/gedoe!!!
    Ik hoop dat je wat versimpeling kan krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me inderdaad raar, al die manieren van afspreken. Ik zou er mij ook vragen bij stellen. Maar het feit dat ze 't zo onlogisch doen, wil toch ook zeggen dat ze er het volste vertrouwen in hebben?

    BeantwoordenVerwijderen