maandag 11 juli 2011

Stap 1 in de reorganisatie van ons leventje

Een tweeling op komst noopte ons tot een grondige blik op ons huishouden. We hebben een groeiend lijstje met dringende nodige aankopen waarvan de grootste: een auto, een afwasmachine en een droogkast.

Een tweeling vraagt nu eenmaal wat organisatie. Het zal niet meer lukken zoals we nu aanmodderen met een afwas die telkens enkele dagen staat te woekeren in de keuken voor we ons eraan zetten (heb ik al vermeld dat ik een luie trees ben in het huishouden?). Of met een klein droogrekje waar telkens één wasmand met veel zorgvuldig gepuzzel net op past, waarna het twee dagen duurt voor ik een nieuwe mand kan wassen (vb in de zomer, dan duurt het gewoon twee dagen voor ik weer goesting heb om een nieuwe mand te wassen). En als ik niet meer uit de voeten kan met een immense buik, wil ik niet meer de 500m naar de metro moeten waggelen, en dan nog een bus nemen naar 't ziekenhuis voor elke echo, hoe groen (en zuinig op m'n centjes) m'n hartje ook is...

En dus keek ik naar Allerliefste, met z'n voorlopig rijbewijs op zak en een naderende deadline voor z'n rijexamen en sprak ditmaal de zeer gemeende woorden: 'schat, misschien moeten we toch eens werk maken van een autootje'.

Drie weken later zijn we nu en ja hoor, voor de deur staat ons eerste autootje te pronken. En m'n groen en zuinig hartje ten spijt ben ik eigenlijk wel best trots op onze (10-jaar oude tweedehands) aanwinst. Nu enkel nog Allerliefste een spoedcursus autorijden geven. En oh ja, een afwasmachine en droogkast zoeken natuurlijk...

5 opmerkingen:

 1. Mooi Marit! Tijd van verandering ... ze vliegt waarschijnlijk!

  Tober

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Zijn nog solden, dus wie weet kan je nog een koopje doen. ;-) Liefs, Me (Myself and We)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, een wasdroger is inderdaad ontzettend handig; scheelt enorm! En een auto: jeej!! Die staat hier nu echt ook absoluut hoog bovenaan het reorganisatielijstje met straks hopelijk 2 kindjes...!

  BeantwoordenVerwijderen