woensdag 2 november 2011

Het aftellen kan beginnen...

De 14de. Als ze er tegen dan nog niet spontaan uitgekomen zijn, wordt m'n bevalling dan ingeleid. Het aftellen kan daarmee van start gaan. (Verder nog steeds nul opening dus kans is groot dat ik het tot de 14de zal uitzingen... Dat belooft...) (Even vergeten dus dat ik stilaan verga van de pijn in m'n bekken, liezen en rug en dat m'n buik op ontploffen staat. Die 12 dagen kunnen er wel bij, he.)

En, zo zei de dokter, bereid je maar voor want als ze alletwee een goed gewichtje hebben, dan gaan ze ook meteen mee naar huis. En na een blik op de curves leek haar dat scenario wel heel reëel. Een blik op Allerliefste leerde me dat dat voor hem al evenmin een verrassing was als voor mij.

Ze luisterde ook nog eens naar de hartjes, dit keer wel degelijk daar waar m'n vroedvrouw en ik dachten dat ze lagen, wat bij de laatste echo nog bevestigd was door die vervangster toen. En dit keer kon ik daardoor ook zelf horen dat het effectief om twee verschillende hartslagjes ging. Ha. We leren bij.

Dan moest ik enkel nog wat bloedtestjes laten doen. In de wachtzaal daar nog even alles aan het nakauwen. Pff, zuchtte ik, 't is zo belachelijk: zo kermen van de pijn toen die gyn voelde of ik nog geen opening had, en dat terwijl ik er binnenkort twee moet uitpersen. Zijdelings keek ik naar Allerliefste en tegelijk knikten we: 'epidurale'.

Nu enkel zien hoe ik erin moet slagen de komende 12 dagen nog door te komen. En dan vraag ik me af: zeg ik nu wel of niet iets aan de vrienden en familie over onze datum?

4 opmerkingen:

 1. O, wauw! Dat is wel even slikken zeg; zo'n datum dat ze er zeker weten zullen zijn! Nog 12 dagen, jee... Ik ben er al verbluft van, dus hoe is dat met jullie?

  Heel persoonlijk of je mensen verder wilt inlichten over de datum. Het enige dat ik je kan meegeven: ik had geen gerichte datum, maar vanaf twee weken voor de uitgerekende datum begonnen mensen me al spontaan te bellen of smsen: en, en, en...??? Dus mocht je dat willen voorkomen, dan kunnen jullie dat... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kom héél dichtbij nu!! Nog 11 dagen ondertussen!! SPANNEND!! Hier vanop de zijlijn lijkt die zwangerschap voorbij gevlogen te zijn!! Al zal dat voor jullie misschien niet zo zijn ;-)

  Ik wens je alvast héél véél succes en geluk!! (Moest je hier niet meer geraken en het toch in gang schieten ;-) )

  En het is inderdaad een persoonlijke keuze om mensen al in te lichten over de datum, maar zoals Myrna zegt, als je berichtjes wil vermijden, misschien beide ouders/zussen/broers inlichten? Maar vrienden dan toch weer niet?

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou 'liegen voor het goede doel'. Zeggen dat ze 15de komen en dat je de 14de nog langs het ziekenhuis moet voor praktische zaken (je bent daarom dan niet bereikbaar). Ik zou het niet zo leuk vinden, al die telefoontjes voordien en ik zou wellicht ook graag een beetje bekomen van de bevalling en uitgebreid aan mijn kindjes snuffelen, voordat ik bezoek ontvang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zet hem op de komende dagen, het is niet niks.
  Persoonlijk zou ik inderdaad ook een beetje vals spelen met de datum.... maar dat is inderdaad geheel persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen