maandag 21 november 2011

Twee weken

Morgen zijn ze al twee weken oud. De tijd gaat snel deze dagen. S. groeit als kool. Hij verandert zienderogen. Begint al iets van dat babymolligs te krijgen. R. nog niet. Die hinkt wat achter. Hij drinkt niet erg veel. Ik moet er de flesjes in duwen. Borstvoeding lukt maar een paar slokken een paar keer per dag. S. krijgt daardoor bijna alle moedermelk momenteel. Hopelijk vindt R. zijn krachten terug, want ik hoopte wel 50-50 te kunnen doen.

R. is een beetje verzwakt sinds we thuis zijn van het ziekenhuis. Doordat hij geel zag, was hij wat 'platter', had wat minder energie en sliep erg veel. Pas toen mijn vriendin, de verpleegster van K&G (zeer ironisch bedoeld uiteraard), ermee dreigde dat hij dringend meer moest drinken of dat hij anders terug naar 't ziekenhuis zou moeten, schoot ik wakker en realiseerde me dat hij inderdaad met de dag minder wakker, minder alert was. Zo erg. Wat een moeder ben ik? En ik heb zelfs 'vergelijkingsmateriaal' want S. is een gezonde baby. Het verschil tussen de twee wordt met de dag groter. Terwijl S. Spartelt en graait als ik hem aan de borst leg of een flesje probeer te geven, ligt R. Doorgaans als een lappenpop in m'n armen. Vaak doet hij niet eens z'n ogen open. Hoe kon ik dit missen?

En dus ben ik de laatste dagen druk bezig geweest met flesjes flesjes flesjes. Van mijn rustpauzes van 2 tot 3 uur tussen twee voedingen door, schiet er maar hooguit een uurtje over telkens. Vaak voldoende om m'n computer aan te zetten (knopje drukken), maar niet voldoende om ook maar iets te doen (email checken bv) en dan vergeet ik hem nog vaak ook weer af te zetten. Elk minuutje dat ik vrij ben, zit overvol met het afwassen en steriliseren van flesjes flesjes flesjes, verschonen van pampertjes, wassen van kleertjes, zelf iets proberen te eten en het geven van enorm veel knuffels en kusjes aan die twee wondertjes. Als ik uren de tijd had, dan zou ik uren naar hen zitten staren...

3 opmerkingen:

 1. Ooooooooooh wat een mooie foto!!!!!! Super om je twee wondertjes eindelijk een keertje te kunnen zien!

  Ik kan me voorstellen dat je er geen goed gevoel aan overhoudt dat R het wat minder goed doet en dat je het gevoel hebt dat je dat had moeten zien, maar neem jezelf echt niet teveel kwalijk! Makkelijk gezegd, I know, kzou het zelf net hetzelfde hebben denk ik, maar toch. Als buitenstaander is het makkelijker om ook te zien dat iedereen moet leren he, en dat uiteindelijk alle mama's wel eens zo van die dingen voorhebben. Ik kan me zo wel 10 verhalen van collega's/schoonzussen/... voor de geest halen waaruit ook blijkt dat ieder zich wel eens een slechte mama voelt door dingen die je wel of niet doet. Trouwens, met een tweeling zal je sowieso de handen meer dan vol genoeg hebben, dus dan lijkt het me dat je dat daar echt wel supergoed doet! Net zoals jij tegen mij zei, zeg ik dus nu tegen jou: je doet het super!! Twijfel niet aan jezelf... Je laatste zin is trouwens zooooo mooi, en daaruit alleen al blijkt dat de liefde voor die twee er gewoon afdruipt! Wat kunnen ze zich nog meer wensen?

  Dikke knuffel!!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het komt ook wel goed met de kleinste hoor. Je gaat daar zeker voor zorgen.

  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw Marit, wat een schatjes ...
  Echt een prachtige foto (en kids natuurlijk)
  En ja zal zien, R haalt zijn broertje vast binnen de kortste keren in.
  En laat je geen schuldgevoel aanpraten door die betweters van K&G hé. Jij doet dat SUPER !!!!
  Groetjes en x
  I.

  BeantwoordenVerwijderen