maandag 1 augustus 2011

Een inhaalbeweging - FF naar de tegenwoordige tijd

Degenen die me al wat langer volgen weten 't wel: mijn blog hinkt een beetje achterop in tijd. Dat was wel handig tijdens de behandelingen (niet iedereen hoefde precies te weten waar we wanneer zaten) en 't was ook wel om eventuele herkenbaarheid te verminderen.

Vandaag lukt het me niet meer om dit vol te houden. Vandaar een nieuwe stap: een sprong naar de tegenwoordige tijd. (Plus, uit pure vermoeidheid heb ik de voorbije (bijna) vier weken niks meer geschreven en zo lang wil ik jullie ook niet laten wachten op meer nieuws).

Vandaag, 1 augustus 2011, ben ik 22w ver, is het m'n eerste dag thuis en heb ik nog eens een goeie echo gehad (de tweede sinds de laatste waar ik hier op m'n blog over geschreven heb).

De kleinste doet het goed. Die is nu 460gr ongeveer. De grootste doet het nog beter: die is al een dikke 610gr. 150Gr verschil is redelijk veel, maar we weten aan wat het ligt. Er is nog steeds geen transfusie-probleem. Da's ook behoorlijk goed nieuws. En sinds zo'n twee weken ongeveer voel ik ze ook eindelijk sjotten en stampen.

Ze liggen nog steeds dwars maar ze hebben zich wel gedraaid. Vorige keer lagen ze nog met de koppen bij elkaar, nu ligt er eentje met 't hoofdje naar links en de ander naar rechts. Ik kan dus niet meer op m'n zij draaien zonder er eentje op z'n/haar kop te zetten. Vind ik wel grappig.

En nu ben ik dus thuis. Rusten op doktersvoorschrift maar 't is moeilijk om de muren niet op te kruipen. Ik zou vanalles willen doen, maar gelukkig spannen mijn buik en de gynae samen: telkens ik ook maar iets probeer, krijg ik wel van één van beide signaal dat 't niet gaat. Stofzuigen: vergeet het. Iets uit de ijskast onderaan vissen? No way... Iets van grond oprapen? Pfff... Een tekstje typen? Ok, maar languit in bed met een heel arsenaal aan kussens om 't helemaal comfortabel te houden.

Na 22w zwangerschap ben ik nog steeds geen baby-uitzet kunnen gaan kiezen. 't Idee om zo'n winkel te lopen... De drempel blijft echt gigantisch en ik zou niet weten wat ik allemaal moet kiezen. We kunnen redelijk veel gerief lenen en ik wil geen overbodige uitgaven doen met een dubbele crèche te betalen in de toekomst... 't Materiële doet me ook zo weinig. Ik wil maar één ding: twee gezonde kindjes naar huis krijgen. Gelukkig kan ik rekenen op hulp: m'n ma is de kinderkamer komen schilderen (Allerliefste en schilderen... dat gaat niet zo goed samen, maar hij heeft wel heel vakkundig en met de nodige brute kracht een oude, kapotte kast die er in de weg stond uiteen gehaald (of geslagen zo u wilt)) en m'n zus is dolgelukkig dat ze de kleertjes en spulletjes van haar drie kinderen eindelijk kan doorgeven.

Mijn bevallingsdatum was oorspronkelijk voorzien voor ergens rond eind november, maar dat haal ik nooit. Nu is 't eerste doel de 30w halen. Nog een kleine 8 weken dus. En dan op naar de 32-34w.

4 opmerkingen:

 1. Rust maar goed... geniet maar van je tijd, want het zal snel druk genoeg voor jullie worden.

  Take care!

  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat het goed gaat met jullie 2 spruitjes!!
  Rust jij maar genoeg, zodat jij zeker 30w kan halen en meer ook nog!! Je ventje zal je werk met plezier uit handen nemen denk ik, alles voor zn vrouwtje ;-).
  En babyuitzet, alles op zn tijd! Je kan al veel lenen, wat super is!! En mama schiet ook te hulp! Alles komt in orde daar hoor, ik lees het al!!
  Veel rusten hoor! En ik blijf nog steeds duimen voor jullie!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op commando rust houden is moeilijk. Een geluk bij een ongeluk dat jouw buik je op tijd tegen houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad goed uitrusten en je er zeker niet schuldig over voelen.
  Eind november is trouwens een mooie tijd (ik verjaar dan natuurlijk ook ;-) )

  Is er een reden waarom je vroeger zou bevallen? Ik heb een ex-collega die haar tweeling de volle 40 weken gedragen heeft. Vermoedelijk niet echt aangenaam, maar het kan blijkbaar wel.

  BeantwoordenVerwijderen