donderdag 21 juni 2012

Anoniem

Wauw, op een rustige avond open ik m'n mail. En vind dit:

Anoniem heeft anoniem een reactie achtergelaten bij één van m'n berichtjes. En wel dit. Wordt u hier nu ook niet goed van? Ja, wel, ik moest dus ook effe slikken. Vooral omdat ik meteen weer aan dit berichtje van mezelf moest denken, dat anoniem geheel anoniem duidelijk niet gelezen had, alvorens een bakje kritiek gratis m'n kant op te werpen.

Maar eigenlijk ben ik nu niet meer akkoord met m'n eigen berichtje, dat tweede (eco-kroost). Welja, ik heb kinderen via 'het ergste van het ergste': via staalharde hulp van een medisch team. Maar hej, ik heb tenminste heel lang en heel diep nagedacht over die kinderen en hoe en waarom en ik weet tenminste dat ik niet m'n collega's dagelijks irriteer met geklaag en gezaag over de kinderen 'die 't altijd express doen: nachtmerries hebben, bekers omgooien, ziek worden, moe zijn, etc etc'. Wij zijn lekker egoïstisch gelukkig. En het zal me worst wezen hoe men denkt over de manier waarop m'n twee fantastische ventjes er gekomen zijn. (PS: er zijn eveneens een pak vervuilendere levenswijzen die ik níet beoefen (met de auto gaan werken om maar één te noemen), maar laat ik me niet verliezen in een wedstrijdje onder 't groenste.)
Overigens: als men vindt dat er geen kinderen meer moeten bijkomen, ga dan al die 'gewone' koppel zonder vruchtbaarheidsproblemen lastig vallen, want zij krijgen er veel meer dan wij...

En oh ja, ik zou even trots geweest zijn op m'n keuze om voor behandelingen te gaan ook als deze geen resultaat zouden gehad hebben.

Morgen zal ik waarschijnlijk aan nog een hele resem antwoorden denken die ik hier aan kan toevoegen, maar voor vanavond heb ik het effe gehad. (Aan iedereen die zich geroepen voelt: ga gerust je gang).

Intussen moet men het maar doen met deze leestip: 'Baby Blue' van Dr Devroey. Dit zou verdorie verplichte lectuur moeten zijn voor alle snotapen die vinden een mening te moeten hebben over proefbuizen.

8 opmerkingen:

 1. Ik ga hier ook nog eens wat later uitgebreider op terug komen, maar nu kan ik enkel WHAT THE FUCK, GAST? zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What the F?! Ik kan hier heel veel op zeggen tegen meneer/mevrouw Anoniem. Maar dat is allemaal niet netjes. Dus ik denk het nu alleen maar.

  Niets van aantrekken Marit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marit, die reactie is afkomstig van een gefrustreerd iemand die denkt dat hij een ander kan kwetsen. Pure dommigheid. Er aandacht aan besteden is bijna al teveel eer... Gewoon belachelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik viel even van m'n stoel!! Niet alleen ongepast, maar ook arrogant en alle andere vuile woorden die ik er bij kan verzinnen!! Wel jammer dat 'Anoniem' zoiets anoniem plaatst, kwestie van geen bakken kritiek te krijgen.

  Zo een mensen zijn het niet waard... En verder zal ik ook maar mooi m'n mond houden, want veel zuiver zal er anders niet uitkomen! Verder ben ik wel de rest van de dag geshockt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het feit dat hij/zij anoniem schrijft, zegt al heel veel over zijn/haar eigen persoonlijkheid. Misschien zou deze persoon wat aan zelfreflectie moeten doen of misschien is dit al gedaan en stond het resultaat haar/hem niet aan, van waar die frustratie die hij/zij uit naar andere mensen toe :o)

  Greetz
  Cassyke
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat die 'lieve', waarschijnlijk-dolgelukkige, nergens-aan-ergerende persoon maar zijn gang gaan ... Als deze persoon zijn leven liever vult met deze onzin ...

  Tober

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben sprakeloos. Verbaasd las ik de anonieme reactie. Jouw reactie daarentegen vind ik volwassen.
  Niks meer aan toe te voegen, dank voor je wijze woorden Marit. Anoniem kan nog wat leren van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Help!!! Ik ben al een hele tijd niet meer in blogland geweest, kom eens kijken, en lees dat!!!??? Bestaan zulke domme vreselijke mensen nu echt nog??? Ongelooflijk!! Ik was met verstomming geslagen!! Ik zou ook vanalles kunnen zeggen, want voel me plaatsvervangend enorm kwaad, maar zulke mensen kan je beter echt gewoon laten voor wat ze zijn. Ze zijn de energie gewoon niet waard. Laat ze zich idd maar druk maken. Je hebt helemaal gelijk in je reactie ook. Hopelijk raakt het je niet (te) hard... Geniet jij nog maar dubbel en dik van jullie twee wondertjes, ze zijn jullie enorm gegund en konden zich geen betere ouders wensen!

  BeantwoordenVerwijderen