woensdag 19 oktober 2011

Twee bedjes

Vorig weekend hebben we de bedjes in elkaar gestoken. Twee nieuwe bedjes. Ja, ik had me laten overhalen om er toch nieuwe op m'n lijst te zetten. De wieg en het tweedehands bedje dat we van m'n zus gekregen hadden, zijn daarmee naar m'n ouders verhuisd. Zij konden ook wat extra gerief gebruiken want ze zijn van plan veel op de kindjes te passen en dan komt dat wel van pas.

En zo heeft m'n vader, die peter wordt van één van de kindjes, de bedjes van onze lijst gekocht.

En zo kwam het dat Allerliefste en ik vorig weekend tussen twee grote dozen met de vijzen in onze handen zaten van: hoe komt het toch dat dit altijd zoveel eenvoudiger lijkt dan het is? Ik met m'n dikke buik op een stoel. Hij tussen de stukken bed, met de tekstloze instructies in z'n hand (stijl Ikea, maar nog zoveel minder duidelijk... Waar halen ze die mensen toch die die instructieprenten tekenen?).

Ik wou schrijven 'na wat gesukkel lukte het toch om het eerste bedje in elkaar te zetten' maar dat dekt eigenlijk de lading maar half. De stukken werden echt alle kanten opgedraaid voor we aan de gaatjes geraakten waar die of die vijs of schroef in paste en dan moest dat weer ondersteboven om 't aan de andere kant vast te draaien en etc etc... Het was een mooie klucht al hielp het natuurlijk niet dat Allerliefste er behoorlijk non-conformistische ideeën op nahoudt wat instructieprentjes betreft...

En toen keken we naar de tweede doos die nog lag te wachten. Ik lachte een beetje: toch blij dat het er geen drie zijn, he? Allerliefste keek me wat verstrooid aan. We konden er niet echt aan ontsnappen. Aan het besef dat dit dus onze toekomst is: alles in het dubbel. Altijd. Zo met twee bedjes wordt dat ineens wel heel concreet. Ookal voel ik me wel trots, we waren er alletwee toch wel een beetje stil van.

Nu, meer dan een weekje later vind ik het Absoluut Fantastisch zo die twee bedjes te zien staan. Lekker tegen elkaar aangeschoven. Laat maar komen die twee. Wij staan klaar.

6 opmerkingen:

 1. Zalig :-)
  Laat maar komen inderdaad, ik ben er ook helemaal klaar voor om te weten of jullie 2 jongens of 2 meisjes krijgen. En dan zwijg ik nog over hoe curieus ik ben naar jullie namen!
  Straks zijn het dezelfde als die van ons, stel je voor :-)

  Ga je voor de speciale namen, Marit, of hebben jullie het eenvoudig gehouden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook reuze benieuwd naar die 2 hummeltjes van jullie hoor!! En 2 bedjes is altijd iets speciaals eh ;-).

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie het al helemaal voor me, zo onder de indruk als bepaalde dingen nog maar eens goed doordringen. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof om te mogen meeleven met jullie! Ook ik ben benieuwd of het jongens/meisjes of een jongen en meisje gaat zijn. Wat de namen zullen zijn. En je avonturen met twee baby's voor de prijs van één. ;-) (Ik bedoel dit helemaal niet kwetsend ofzo, he!) Liefs. Me

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, wat schattig! Alleen het schrijven is al vertederend om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen