zaterdag 3 december 2011

R opnieuw op de weegschaal...

R is bijgekomen. Hij weegt nu al 2kg800. Op 3 weken oud is hij daarmee 400gr bijgekomen, ofte: meer dan 130gr per week. Dat is perfect voor zover ik weet. M'n vroedvrouw vertelde me dat zuigelingetjes tot zo'n 120gr per week zouden moeten bijkomen.

Toch is m'n vriendin van K&G nog niet helemaal tevreden. Terwijl ze hem weegt, blijft ze bedenkelijk kijken. Hij blijft zo klein. Ja zeg... Hij doet het wonderwel. Hij drinkt sinds eergisteren zelfs afwisselend aan de borst. Daarmee ben ik plots wel op ongeveer 50-50 borstvoeding-flesjes beland voor zowel R als S: de ene keer drinkt R van de borst, de andere keer S. Ik vind dat fantastisch en ben daar behoorlijk trots op. Natuurlijk, als je hem vergelijkt met S is er wel een groot verschil. S weegt intussen al 3kg600, 800gr meer dan z'n geboortegewicht. Hij groeit als kool. Het verschil tussen de twee wordt met de dag groter. Ik kan alleen maar hopen dat R hem wel eens zal inhalen terug. Maar verder vind ik dat hij het toch prima doet.

Gelukkig vond de cardioloog dat ook. Gisteren werd hij nog eens aan een grondige controle onderworpen, inclusief elektroden en echo. R was er duidelijk al minder opgezet mee, spartelde al wat meer tegen. Gaf zich niet zomaar gewonnen. Lappenpop is niet langer zijn bijnaampje, zoveel is duidelijk. Maar duidelijk is ook dat hij wel al gewend is om aan onderzoeken onderworpen te worden, want na wat protest, ging hij er toch weer rustig bij liggen waardoor de testen gelukkig snel voorbij waren.

En ja, die gaatjes groeien waarschijnlijk vanzelf wel dicht, hoor. En ja, zijn ademhaling is wel wat sneller (door de gaatjes worden zijn longen zwaarder belast. Die krijgen teveel bloed te verwerken). Als hij er echt last van heeft, dan moesten we zeker sneller terugkomen voor een controle. En dan mochten we gaan. Weer goedgekeurd voor twee weken.

3 opmerkingen:

 1. Fijn te lezen dat R. het zo goed doet!!! Een hele opluchting voor mama en papa denk ik!! Jullie doen dat echt fantastisch hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben superblij dat het de goede richting is uitgegaan! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat het R het zo goed doet. Dat heb jij wel schitterend gedaan he Mama-Marit!
  En hij haalt zijn broertje vast wel in. Die kleinste rakker van je heeft gewoon wat extra tijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen