vrijdag 4 februari 2011

Tijdig bedacht

Ik ben toch maar niet op de fiets gesprongen en naar het containerpark gefietst. Ik bedacht me ineens hoe die mannen zouden reageren op een dolle fietsster die daar komt opdagen met een nog bijna volle bus ontstopper (in een glazen Oxfamfles), een zakje batterijen, oude gsm's en een doosje injectienaalden. Megacombinatie... Ik denk dat die mij vriendelijk zouden onthalen, en dat ik me vijf minuten later zou zitten afvragen waar die aanzwelende commotie voor ontstaat: 'die sirenes komen precies dichterbij. Er is precies iemand in grote problemen vlakbij.' Ok, ik zal het toegeven: ik durfde uiteindelijk niet. Iedereen gaat met de auto naar het containerpark. Ik wou niet als krankzinnig bestempeld worden en dan het idee dat ze daar mijn doosje met naalden zouden bovenhalen voor de blikken van alle wachtende auto's achter mij... Of gekker nog: dat ze mijn doosje naalden respectloos in een grote container zouden werpen vol grofvuil (de mannen in het containerpark bij ons in de buurt zijn nogal 'nonchalant'. Alles is grofvuil. Punt.) Ik kon het dus niet opbrengen.

En zo komt het dat de bus ontstopper bij de vuilbakken staat voorlopig en volgende week naar de ophaling van het klein chemisch afval zal gaan. De injectienaalden, die gaan naar de apotheek, mijn batterijen deponeer ik volgende keer als ik boodschappen ga doen wel in de doos in de supermarkt en mijn gsm's in de eerste de beste elektrozaak die ze willen aannemen.

En na mijn poging tot opruimen van gisteren, heb ik opnieuw contact opgenomen met het Centrum. Ze hebben ons uitgenodigd voor een nieuwe consultatie volgende week al. Poging twee doemt met een rotvaart op aan de horizon. Dit gaat alweer heel erg snel.

1 opmerking:

  1. Ja inderdaad, het komt allemaal echt wel in een rotvaart op je af he... Het gaat tegelijkertijd soms niet snel genoeg, maar ook vaak echt wel te snel. Ik hoop echt dat jullie daar een beetje 'goed nieuws' krijgen, of alleszins iets hoopgevends of zo...
    Heel veel succes! en ook met je afvalplan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen