dinsdag 8 februari 2011

Zo simpel allemaal

'You see? So this is a classic IVF. The Sperm is OK and her eggs too, but they cannot find eachother in the womb.'

De dokter zit achter zijn bureau met een oervlaams accent, rechtgetrokken en geboetseerd uit de puurste Vlaamse klei, tegen een jong meisje uitleg te geven over onze tweede IVF-poging. Het meisje is een Spaanse studente Vroedkunde en heeft moeite om geboeidheid te tonen nadat ze duidelijk moeite heeft gehad om enigszins wakker te blijven tijdens ons gesprek waar ze geen yota van begreep wegens ons oervlaams. Ze knikt beleefd op deze wel heel simplistische voorstelling van onze situatie. Hier zal ze waarschijnlijk heel veel wijzer mee geworden zijn, bedenk ik me.

Gelukkig zijn wij wel wat wijzer: zo ziet onze nabije toekomst eruit (en daar heb ik dus geen glazen bol voor nodig gehad, enkel een afspraak in het Centrum):
Wachten op mijn regels. De pil nemen (één volledige strip). Na deze 21 dagen wachten op mijn regels. Dag één van mijn bloedingen: bloedprik. Dag twee: starten met Décapeptyl. Dag drie: starten met Menopur.
Dit is mijn IVF-schema voor poging nummer 2.

Het meest verrassende nieuws van de dag was dit: omdat het de tweede poging is, mogen ze één of twee embryo's terugplaatsen. * (Lees: Ik frons mijn wenkbrauwen. Twee embryo's?)
Waarop de dokter: 'ja, slechts eentje als het een topembryo is, maar als de kwaliteit wat minder is, dan mogen we er twee terugplaatsen om de kansen te verhogen.'
Oh...
'En bij de derde poging twee,' vervolgt hij, 'maar laten we hopen dat dat niet nodig zal zijn.' (Die derde poging dus.) Het klinkt alleszins zo eenvoudig allemaal dat het wel niet meer kan mislopen, zeker?

3 opmerkingen:

 1. Hej Marit,

  je bent inderdaad weer wat wijzer... En ik hoop mee voor jou dat deze poging de laatste wordt, althans voorlopig...

  Succes, ik duim!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo simpel uitleggen maar zo moeilijk voor jullie.
  Je kan zelf kiezen toch, voor een of twee embryo's, lijkt mij. Of zit er een andere reden achter jouw frons?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laten we hopen dat het inderdaad zo simpel is als het klinkt. *duimt*

  BeantwoordenVerwijderen